ELKE DAG OPEN m.u.v. 25 DECEMBER EN 1 JANUARI

november, 2019

10nov17:0019:00Sint Maarten Venlo

more

Event Details

10 november St. Martinuskerk, Grote Kerkstraat

17:00 Deelnemers aan de optocht kunnen bij de Sint Martinuskerk verzamelen. 17:30 De optocht vertrekt vanuit de Sint Martinuskerk naar het Mgr. Nolensplein. 18:00 Sint Maartensvuur wordt op het Mgr. Nolensplein aangestoken.

Sint Maarten Venlo

Tijdens het feest van Sint Maarten, in de omgeving beter bekend als Sintermerte, zijn veel kinderen in de weer met hun lampionnetje. Een mooie traditie die wordt afgesloten met een warm Sint Maartensvuur.

Programma
Deelnemers aan de Sintermêrte-optocht worden om 17.00 uur in de Sint Martinuskerk aan de Grote Kerkstraat verwacht. In de kerk wordt kort het Sintermêrte toneelstukje opgevoerd en spreekt Sintermêrte de kinderen toe. Tijdens het toneelstukje wordt de kerk verduisterd zodat de lampionnetjes voor extra sfeer zullen zorgen. Om 17.30 uur loopt de optocht vanuit de Sint Martinuskerk door de Grote Kerkstraat, Parade, Klaasstraat, Vleesstraat, Markt, Lomstraat, Geldersepoort naar het het Mgr. Nolensplein. Rond 18.00 uur wordt door een afgevaardigde van Gemeente Venlo het Sint Maartensvuur aangestoken. Vrijwilligers van het Ald Weishoès delen bij de Geldersepoort oliebollen uit aan de kinderen.

Het spreekt voor zich dat in de kerk geen brandende fakkels worden toegelaten. Vanwege de kans op ongelukken raden wij ook tijdens de optocht het gebruik van fakkels af.

Time

(Sunday) 17:00 - 19:00

X